De voordelen van bouwen met en wonen in hout

Robuust ontwerp, tijdloos karakter

Een goed huis helpt je om te leven zoals jij dat wilt. Je kunt je Barentsz-huis dan ook helemaal naar je eigen smaak en (gezins)situatie samenstellen. Het slimme ontwerp en de houtskeletbouw zorgen voor grote ontwerpvrijheid.

De luxe van eenvoud en natuurlijke materialen

Wat maakt een Barentsz-huis nu zo uniek en karakteristiek? Volgens ons zit het toch vooral in de eenvoud van het ontwerp, het slimme gebruik van de ruimte(s) en het licht en natuurlijk de nieuwste energiebesparende technologie en kwalitatieve, herbruikbare materialen. Je Barentsz Ontdekkingshuis is dan ook echt een huis van én voor de toekomst.

Een gezond binnenklimaat

Omdat hout een natuurlijk ‘levend’ materiaal is, absorbeert het vocht uit z’n omgeving. En wordt de luchtvochtigheidsgraad te laag, dan geeft hout dat extra geabsorbeerde vocht als het ware terug. Zo blijft de luchtvochtigheid in een houten huis constant op een natuurlijke manier op peil. 

Maximale isolatie

Houtskeletbouw kenmerkt zich door het hoog isolerend vermogen dat zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat en een lage energierekening.

Energieneutraal

Elk Barentsz-huis is een nul-op-de-meter-woning (NOM woning). Alle op jaarbasis benodigde energie wordt door de zonnepanelen op het dak geproduceerd. Naast de energie voor het verwarmen en het koelen van het huis is de energieproductie voldoende voor het wassen, koken en de verlichting. En installeer je nog een paar extra panelen, dan kan je ook je auto en fiets opladen.

Geluid en akoestiek

Door de zeer goede isolatie van de gevels en drievoudig glas hoor je bijna geen geluid van buiten. Verder heb je binnen geen last van galm door de natuurlijke materialen en houten balklagen. 

Laat je inspireren door al gebouwde Barentsz-huizen

douglas hout veranda
douglas hout binnenshuis