Wie zijn dat dan, die Barentsz-mensen?

Guido Mulder

Casper Hellebrekers

“Andere dingen doen of nieuwe dingen doen, dat typeert me wel.” Lees hier verder

Derk Jan Wentink

“Het is prettig om te werken met mensen bij wie je een goed gevoel hebt.” Lees hier verder

Esther Knotnerus

“Je kunt wel supermooie huizen maken, maar als dingen niet logisch zijn, zijn de bewoners alsnog niet blij.” Lees hier verder.

Jochem van der Spek

“Mijn leven bestaat uit architectuur.” Lees hier verder

Marieke Bekirov

"Ik vind het belangrijk dat deze onderdelen passen bij het architectonisch idee, anders verliest het zijn kracht.” Lees hier verder

Bonne Datema

“Wat voor mij altijd belangrijk is, is dat je de wereld om je heen vorm geeft, in plaats van dat je ervan afhankelijk bent.” Lees hier verder

Jeroen Bart Pijpers

“Ik ben er om de ruis te minimaliseren.” Lees hier verder

Jarich Haantjes

“Prefab bouwen is niet alleen snel, het is kwalitatief ook heel goed.” Lees hier verder

Raymond van Rossum

Materiaalgebruik, onafhankelijk worden van gas en je bewust zijn van hoe je met je energie omgaat zijn nu belangrijker dan ooit.” Lees hier verder

Kenzo Lam

Waar komt de naam BARENTSZ Ontdekkingshuizen vandaan?

Wij zijn gefascineerd door de robuuste eigenzinnigheid van de Scandinavische bouwstijl. Houtskeletbouw-huizen met een natuurlijke uitstraling, perfect geïsoleerd en met een maximum aan wooncomfort. Een Barentsz-huis.

De Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550) had ook een fascinatie voor het hoge noorden. De zeevaarder ging in 1596 op expeditie naar de Noordelijke Doorvaart, verkende de kusten van Nova Zembla en ontdekte Berenberg en Spitsbergen. Het schip van Barentsz kwam tien maanden lang in het ijs bij Nova Zembla vast te zitten. De bemanning bouwde met het hout van het zeilschip, plus boomstammen van het eiland, het Behouden Huys. Hier woonden zij tot er weer gevaren kon worden. Het hout werd hergebruikt voor een sloep, waarmee de terugreis naar Nederland werd ingezet.

De passie voor bouwen met hout is ook onze drijfveer. Die ‘look en feel’ van huizen in Scandinavië geeft ons de inspiratie voor opmerkelijke eigenwijze-eigentijdse Barentsz Ontdekkingshuizen.

Wij beseffen ook dat het een mooie, maar spannende ontdekkingsreis is om zelf een robuust, houten huis te ontwerpen en te laten bouwen. Onze ervaren crew zet met plezier iedere stap met je mee, op weg naar je droomhuis.

Laat je inspireren!