Wat we doen

Duurzame woningen voor kleinschalige projecten

Met elk project Nederland mooier en duurzamer maken, dat is wat ons drijft. Door op eigen initiatief of in opdracht betaalbare, CO2- en energieneutrale en onder architectuur gebouwde Barentsz Ontdekkingshuizen te ontwikkelen en realiseren, dragen we met ieder huis en elk project bij aan het oplossen van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd.

Vanuit de kernwaarden visie, vakmanschap en ondernemerschap ontwikkelen, ontwerpen en realiseren we houten, nul-op-de-meter, maatwerk huizen voor particulieren en voor projectmatige bouw. Dat doen we in opdracht en op eigen initiatief.

Onze missie: mooier, slimmer en duurzamer bouwen voor onszelf en de generaties na ons. Barentsz Ontdekkingshuizen zijn robuuste, eigentijds/eigenwijze nul op de meter huizen, op maat ontworpen en geprefabriceerd. Binnen 365 dagen gerealiseerd dankzij onze integrale benadering, onze eigen fabriek en ons vaste bouwteam.

Het Barentsz-concept leent zich naast de particuliere markt bij uitstek voor kleinschalige duurzame bouwprojecten van ontwikkelaars of gemeentes. Meer weten?


Neem contact met ons op

  • Houtskeletbouw, gezond en duurzaam
  • Elektrisch en nul op de meter
  • Van basismodellen tot 100% maatwerk
  • Ontwerp en realisatie in één hand
  • Binnen 365 dagen van schets tot sleutel

Bent u op zoek naar een partij om uw duurzame bouwambities te realiseren? Op zoek naar de ideale invulling van de kavels op uw project? Bij Barentsz denken we graag mee. Omdat we zelf ook regelmatig investeren in de aankoop en ontwikkeling van grond voor woningbouw, kennen we uw uitdagingen en spreken we uw taal. Onze ontwerpen komen altijd tot stand in nauw overleg met de ontwikkelaar en de (toekomstige) bewoners. Daarbij kennen we de weg bij gemeentes en welstand. Projecten verlopen sneller en zorgelozer door samen te werken met één partij die u al deze zaken uit handen neemt.

1. Houtskeletbouw, gezond en duurzaam

De basis voor energiezuinig bouwen is zeer goed isoleren en luchtdicht maken. Daarom kiezen wij voor houtskeletbouw (HSB). Voor hout omdat het materiaal van nature isolerend vermogen heeft en HSB omdat je hierbij de gevel- en dakelementen goed kunt vullen met isolatiemateriaal. Houtskeletbouw kenmerkt zich door het hoog isolerend vermogen dat zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat en een lage energierekening.

Omdat hout een natuurlijk ‘levend’ materiaal is, absorbeert het vocht uit z’n omgeving. Wordt de luchtvochtigheidsgraad te laag, dan geeft hout dat extra geabsorbeerde vocht als het
ware terug. Zo blijft de luchtvochtigheid in een houten huis constant natuurlijk op peil. Door de zeer goede isolatie van de gevels en drievoudig glas hoor je bijna geen geluid van buiten. Verder heb je binnen geen last van galm door de natuurlijke materialen en houten balklagen.

2. Elektrisch en nul op de meter

Elk Barentsz-huis is een nul-op-de-meter-woning (NOM woning). Alle op jaarbasis benodigde energie wordt door de zonnepanelen op het dak geproduceerd. Naast de energie
 voor het verwarmen en het koelen van het huis is de energieproductie voldoende voor het wassen, koken en de verlichting. En installeer je nog een paar extra panelen, dan kun je ook je auto en fiets opladen.

3. Van basismodellen tot 100% maatwerk

Een Barentsz-huis kan helemaal naar eigen smaak worden samengesteld. Het slimme concept en de houtskeletbouw zorgen voor grote ontwerpvrijheid, wat ook voor projectmatige bouw heel aantrekkelijk is. Om snel inzicht te geven in de mogelijkheden en de investering, hebben we een aantal basismodellen ontwikkeld. Deze kunnen gecombineerd worden met talloze opties en is dit nog niet voldoende, dan kunnen wij het ontwerp volledig afstemmen op uw project, 100% maatwerk dus.

Het Barentsz concept biedt een enorme ontwerpvrijheid, maar is ook op een aantal slimme punten gestandaardiseerd. De detaillering en de bouwmethode zijn afgestemd op optimale 
isolatiewaarden en de mogelijkheid om elementen goed te kunnen prefabriceren.

4. Ontwerp en realisatie in één hand

Alles in één hand; zowel het ontwerp als de realisatie en de oplevering. Geen onduidelijkheid over wat je mag bouwen; onze jurist zet de mogelijkheden duidelijk op een rijtje. Geen discussies met de gemeente en welstand; de ervaren ontwerpers van Barentsz zorgen voor een ontwerp dat past binnen haar omgeving. De casco’s worden geproduceerd in onze eigen fabriek in Letland en doordat we met een vast, op elkaar ingespeelde bouwteam werken, hoeft u niet meer op zoek naar een aannemer.

Geen onzekerheid over kosten en onverwachte tegenvallers. Doordat we maatwerk voor het ontwerp en de indeling combineren met een hoge mate van standaardisatie van de bouwmethode en de installatie techniek, kunnen we de bouwkosten vanaf het begin goed inschatten. Geen eindeloze zoektocht naar hoe je een duurzaam huis kunt bouwen, maar
 concrete, betaalbare oplossingen op basis van de beproefde technologie.

5. Binnen 365 dagen van schets tot sleutel

Niet 2,5 jaar bezig met ontwerpen, vergunningaanvraag en bouwen maar binnen 365 dagen van eerste schets tot oplevering. De samenwerking met onze eigen HSB-fabriek in Letland speelt hierbij een belangrijke rol. Bij aanvang van een project kunnen we tijdslots reserveren binnen onze fabriek, waardoor we sneller kunnen produceren en bouwen.