Suzanne van Harten: “We zijn aan het eind van het stenen tijdperk”

Suzanne van Harten: “We zijn aan het eind van het stenen tijdperk” cover


Als marketing en sales professional in de vastgoedbranche werken en toch positieve impact maken. Onmogelijk? Niet als je samen met Barentsz werkt natuurlijk. Barentsz Projectbouw is klaar voor het grote publiek en we laten ons graag voorstellen door Suzanne van Harten: “Ervoor zorgen dat Barentsz Projectbouw kan opschalen, is mijn manier om positieve impact te maken.”

Suzanne van Harten werkt al zo’n tien jaar als specialist in marketing, communicatie en de verkoop van nieuwbouw. Ze werkt samen met ontwikkelaars, corporaties, gemeenten, architecten, aannemers, makelaars en andere professionals in de vastgoedbranche. Sinds vorig jaar zet Suzanne haar skills ook in voor Barentsz Projectbouw. Haar missie: “dat je straks ook in de projectbouw niet meer om Barentsz heen kunt”.

Barentsz Projectbouw

We willen mooier, slimmer en duurzamer bouwen voor onszelf en de generaties na ons. Onze Barentsz Ontdekkingshuizen bouwen we voor particulieren, maar een onder architectuur gebouwde energieneutrale woning hoeft niet alleen voor de lucky few te zijn. Het Barentsz-concept leent zich naast de particuliere markt ook heel goed voor duurzame bouwprojecten van ontwikkelaars of gemeentes. En hoe meer huizen we bouwen, hoe meer positieve impact we maken.

Een bijdrage leveren

“Ik denk dat we met z’n allen veel beter voor het milieu moeten zorgen. En voor de wereld”, vindt Suzanne. “Die verantwoordelijkheid moeten we nu echt nemen. We hebben te maken met klimaatproblemen en een energietransitie. Ik werk al tien jaar met ontwikkelaars die voornamelijk met bakstenen, beton en staal werken. Nu vond ik het tijd om met mijn expertise bij te dragen aan de uitdagingen waar we voor staan: in een woningmarktcrisis verantwoordelijk omgaan met het milieu en dus volop aandacht voor circulariteit en biobased.”

“Dat kan door houtbouw te promoten. Hout is natuurlijk een heel oud product, het is het oudste bouwmateriaal. Hoe grappig dat het nu wordt gezien als het materiaal van de toekomst. Maar van Barentsz vind ik meer mooi dan de materiaalkeuze. De architecten hebben aandacht voor wat je waar bouwt. Ze beseffen dat een huis met andere dingen dan met mode en luxe te maken heeft, dat het gaat om de emotionele waarden: de warmte, de liefde, de akoestiek en de sfeer. Je huis is een plek waar je je veilig voelt. Ze zetten iets neer dat honderden jaren mee moet gaan. Ze voelen zich verantwoordelijk over welke materialen ze gebruiken en hoe ze die gebruiken. Dat ik daaraan mag bijdragen en zo van betekenis kan zijn, is heel belangrijk voor mij.”

Stenen tijdperk

Suzanne zal zich de komende tijd richten op het onder de aandacht brengen van Barentsz Projectbouw bij projectontwikkelaars. “Ik denk dat we aan het eind van het stenen tijdperk zijn. Veel ontwikkelaars zijn bezig met innoveren en verduurzamen. Maar nog niet iedereen heeft dé manier gevonden. En veel wíllen met houtbouw aan de slag, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. Ik denk dat Barentsz Projectbouw de oplossing is. Energieneutrale huizen die snel en duurzaam gebouwd worden. Daarnaast haal je met Barentsz zowel een architect als een aannemer in huis. Dat is voor een projectontwikkelaar heel handig, want normaliter zijn dat twee verschillende partijen. Ze kunnen het precies zo maken dat het past in de omgeving en zoals de ontwikkelaar het wil hebben. Ik ben er zeker van dat Barentsz een enorme bijdrage kan leveren aan de houtbouwrevolutie.”