Barentsz-T115

Geschakelde huizen

Duurzame woningen voor kleinschalige projecten

Met elk project Nederland mooier en duurzamer maken, dat is wat ons drijft. Door op eigen initiatief of in opdracht betaalbare, CO2- en energieneutrale en onder architectuur gebouwde Barentsz Ontdekkingshuizen te ontwikkelen en realiseren, dragen we met ieder huis en elk project bij aan het oplossen van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd.

Door op eigen initiatief of in opdracht betaalbare, CO2- en energieneutrale en onder architectuur gebouwde Barentsz Ontdekkingshuizen te ontwikkelen en realiseren, dragen we met ieder huis en elk project bij aan het oplossen van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd.

Technische specificaties

isolatiewaarde begane grond vloer: Rc-waarde= 7,2 m2K/W
isolatiewaarde gevels: Rc-waarde= 8,4 m2K/W
isolatiewaarde dak: Rc-waarde= 9,9 m2K/W
isolatiewaarde tripple glas: U-waarde = 1,0 W/m2K
luchtdichtheid: Qv-waarde < 0,4 dm3/s*m2
lucht water warmtepomp Nibe type F2120-16 tot 20 KW
kozijnen: hout-aluminium kozijnen en ramen
gevelbekleding: hout, fijn bezaagd Douglas, geïmpregneerd en gebeitst
dakafwerking: stalen fels banen, verzinkt en gecoat
zonnepanelen: LG 340 WP (all black)

DE VOORDELEN VAN BARENTSZ

  • Houtskeltbouw, gezond en duurzaam
  • Elektrisch en nul op de meter
  • Maatwerk, bepaal zelf je ontwerp
  • Ontwerp en realisatie in één hand
  • Binnen 365 dagen van schets tot sleutel

OVER BARENTSZ ONTDEKKINGSHUIZEN

In 2015 legden we vanuit Nieuw Nederland de basis voor het concept van de Barentsz-huizen. Dit idee is geboren uit het inzicht dat we in Nederland naar een vastgoedvoorraad moeten die geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen en zelfs energie levert. En uit de overtuiging dat dit perfect te realiseren is middels maatwerk houtskeletbouw, seriematige prefab productie en slimme oplossingen voor energie en isolatie.

Het uitgangspunt was en is om ontwerpvrijheid te behouden, lowtech te verduurzamen en vooral gebruik te maken van prefab elementen. Inmiddels staan er op steeds meer plaatsen in Nederland Barentsz Ontdekkingshuizen. Ontdek Barentsz