Ontwerp nu jouw Barentsz

Stel je eigen Barentsz Ontdekkingshuis samen en zie gelijk wat het kost

Deze ontwerptool is bedoeld om mee te kunnen rekenen. Voor een goed beeld van de vele ontwerpmogelijkheden die er zijn, kijk je bij de al gerealiseerde Barentsz huizen.

Er is al een complete nul op de meter gezinswoning van twee bouwlagen (194 m2 BVO), vanaf € 522.000,- incl. BTW. Dit is een compleet afgewerkt huis met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Reken daarnaast nog op 25% aan bijkomende kosten voor sanitair, keukeninrichting, vloerafwerking en diverse onderzoeks- , ontwerp- en legeskosten ed.

Let op: dit is de prijs exclusief de kosten van een bouwkavel. Wil je meer weten over het vinden van een geschikte kavel, lees dan onze blogspost over het vinden en bebouwen van een kavel.

Net als een echte architect kun je dit natuurlijk het beste doen op je laptop of desktop!

De Barentsz Configurator werkt het beste op een groter scherm. Schakel over op je laptop of (like a pro) op je desktop!

Geïnspireerd? Wij helpen je graag verder

Stel je nu eens voor dat je binnen een jaar in jouw eigen Barentsz-huis kunt wonen …

Heb je de Barentsz Configurator gebruikt en is je contactformulier verzonden? Dan nemen wij binnenkort contact met je op. Neem je liever zelf het initiatief? Gebruik dan de gegevens onderaan deze pagina of het interesseformulier.

BARENTSZ Ontdekkingshuizen is een concept van Nieuw Nederland Architecten. Zij helpen je dan ook graag verder om je eigen Barentsz-huis te realiseren.

In 5 stappen naar je Barentsz

 • Voorontwerp

  stap 1. - 4 weken

  (vanaf € 4.500 incl. BTW)

  Aan de hand van een zelf samengesteld ontwerp uit de configurator of een programma van eisen, geef je aan wat jouw wensen zijn. Samen kijken we naar de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt. Op basis van het eerste gesprek maken we een Voorontwerp, passend op jouw locatie. Dit presenteren we met een daarbij horende begroting van de bouwkosten en de investeringskosten.

 • Definitief ontwerp

  stap 2. - 4 weken

  (vanaf € 14.500 incl. BTW)

  Als het Voorontwerp naar wens is en de investeringskosten passen binnen het budget, werken we het plan uit tot een Definitief ontwerp. Op basis van het Definitief ontwerp, vragen wij een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. De behandeling van een vergunningaanvraag bij de gemeente duurt 8 weken.

 • Technisch ontwerp

  stap 3. - 10 weken

  (vanaf € 14.500 incl. BTW)

  In de periode dat de gemeente bezig is met de aanvraag van de vergunning, werken we het Definitief ontwerp uit naar een Technisch ontwerp met de daarbij behorende opties en een concrete offerte. We maken een complete set bouwtechnische tekeningen met daarbij een omschrijving. Zo weet je precies wat je krijgt en weet ons team wat ze moeten bouwen.

  Voor de bouw hoef je niet op zoek naar een aannemer. Wij werken met een vast bouwteam van uitvoerders en leveranciers. Als de offerte akkoord is stellen we 1 overeenkomst op voor de realisatie van jouw huis. Ons bouwteam zal het huis realiseren. Dit bouwteam staat onder leiding van 1 aannemer die de uitvoering van het werk zal aannemen en opleveren.

 • Bouwbegeleiding

  stap 4 - 30 weken

  (vanaf € 14.500 incl. BTW)

  Het bouwteam staat onder leiding van 1 hoofdaannemer die verantwoordelijk is voor de volledige bouw. Het casco van het huis wordt geprefabriceerd en in een week op de bouwplaats in elkaar gezet. Vanaf dat moment is het huis ook wind- en waterdicht en werkt ons team verder aan de perfectionering van jouw unieke Barentsz Ontdekkingshuis!

  Tijdens de bouw houden wij van Barentsz, toezicht op de voortgang, de kwaliteit en de kosten van de bouw. Tijdens de bouw nodigen we jullie uit voor de leuke momenten zoals de 1e paal, het hoogste punt en de oplevering.

 • Opleveren

  stap 5.

  (geen kosten)

  Als het Barentsz-huis klaar is wordt het na een eindschoonmaak opgeleverd. Hierna geldt een onderhoudsperiode waarbinnen je bij ons terecht kunt met al je vragen met betrekking tot de oplevering. Natuurlijk kun je ook daarna altijd bij ons terecht voor advies.

Contactgegevens

Mussenstraat 15
1223 RB Hilversum
Tel.: 035 - 542 20 26
E-mail: [email]