Zo wordt je eigen, vrijstaande huis bouwen een feest en geen frustratie

houten huis Barentsz

Wonen in de natuur, in een energieneutraal, vrijstaand houten huis, helemaal ontworpen naar jouw wensen … het is voor veel mensen een droom. Maar zelf een huis bouwen, is dat niet een enorm stressvol en lang traject? Je hebt het al druk genoeg. Dat weten wij. Daarom hebben we een unieke manier van werken, ontwerpen en bouwen, waarmee we de droomhuizen van onze opdrachtgevers binnen 365 dagen realiseren, van ontwerp tot oplevering. En als er al stress is, dan zijn de grijze haren voor ons en niet voor jou.

De voordelen van vrijstaand wonen

Vrijstaand wonen betekent uiteraard dat je ‘vrij staat’ van andere woningen. De voordelen daarvan zijn legio. Door het ontbreken van aangrenzende huizen kun je jezelf bijvoorbeeld omringen met groen. De tuin beperkt zich namelijk niet tot voor en achter. Barentsz-huizen hebben daarbij vaak grote portretramen waardoor je de natuur zo naar binnen haalt. Elke woning heeft zijn eigen, unieke karakter. Verder zijn de voordelen van een vrijstaande woning de privacy en weinig geluidsoverlast.

Bouwkavel vinden

Als je er aan denkt om te verhuizen en zelf een vrijstaand huis wilt laten bouwen, waar begin je dan? Bij het vinden van het ideale kavel natuurlijk. Dat kan best een zoektocht zijn. Barentsz helpt je er graag bij. Hier in elk geval alvast een paar websites om je zoektocht te starten:

www.nieuwbouw-woningen.nl
www.gronddatabank.nl
www.bpd.nl
www.vdm.nl
www.nieuwbouw-nederland.nl

ls je al een locatie op het oog hebt, kunnen wij je helpen met het beoordelen van de bouwmogelijkheden, het aanvragen van de vergunningen et cetera. Samen met onze jurist zetten de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan glashelder voor je op een rijtje en onze ontwerpers vertalen dit snel naar een massastudie of voorontwerp, zorgvuldig ingepast in de omgeving. Zo voorkom je discussie met de gemeente en de welstandscommissie en wordt het ontwerpproces een feest in plaats van een frustratie.

Wensen en ontwerp

Als alle seinen op groen staan, kun je aan de slag met het ontwerp van je droomhuis! Dat begint al heel eenvoudig, met behulp van onze Barentsz-configurator. Hiermee kun je je eigen huis samenstellen en zie je meteen wat het kost. Je zit natuurlijk nog nergens aan vast maar hebt wel direct inzicht in de mogelijkheden en de financiële gevolgen. In de configurator laten we een aantal basismodellen zien om je een indruk te geven. Er kan natuurlijk veel meer. Heb je specifieke wensen, neem contact met ons op voor een afspraak, waarin we alles met je doornemen. Op basis daarvan stellen we samen een programma van eisen op en maken wij binnen een maand een Voorontwerp. Zo krijg je een reëel inzicht en kunnen we er samen voor waken dat het plan past binnen het budget. Dat geeft zekerheid en financiële rust.

Bouwpartners en samenwerken

Ook daarna nemen wij je vrijwel al het werk uit handen. Bij Barentsz verzorgen wij het ontwerp, de vergunning en de realisatie. Als het ontwerp klaar is, hoef je dan ook niet op zoek naar je eigen aannemer. Het casco voor je Barentsz-huis wordt geproduceerd in onze eigen fabriek in Letland en de montage en de afbouw wordt verzorgd door ons vaste bouwteam in Nederland. De mensen van Barentsz zijn je vaste aanspreekpunt vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot en met de oplevering. Doordat ons bouwteam zeer goed op elkaar is ingespeeld, gaat het bouwen snel en worden er vrijwel geen fouten gemaakt.

Prefab en de eigen fabriek

Dat wij onze huizen gegarandeerd binnen 365 kunnen realiseren is vooral te danken aan de manier waarop we werken. Elk Barentsz-huis is gefundeerd op een gestandaardiseerd bouwsysteem, met als basis houtskeletbouw. Wij hebben voor houtskeletbouw gekozen omdat je met dit systeem de gevels en de daken zeer goed kunt isoleren. Zo kunnen we het energieverbruik voor het verwarmen van het huis zoveel mogelijk terugdringen.

Een ander groot voordeel van houtskeletbouw is dat de gevel-, de vloer- en de dak-elementen goed geprefabriceerd kunnen worden. Deze prefab-elementen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Letland, waar de expertise met houtbouw zeer groot is.

prefaf houtskeletbouw

De HSB-elementen worden voorzien van kozijnen met drievoudig glas, op een aantal trucks naar de bouwplaats gebracht en in elkaar gezet. Binnen een week is het casco van je huis wind- en waterdicht! Daarna is ons vaste Nederlandse bouwteam nog ongeveer vier maanden bezig met het afmonteren van de gevels, de binnenafwerkingen en de installaties. Door deze manier van werken houden we 100% grip op de doorlooptijden; we hebben alles in één hand.

Overdracht en nazorg

De mensen van Barentsz zijn je vaste aanspreekpunt vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot en met de oplevering. Tijdens de bouw bewaken wij de voortgang, de kwaliteit en de kosten. Samen met jou verzorgen we de opname aan het einde van de bouw en de oplevering. Als er nog aandachtspunten zijn, dan maken we duidelijke afspraken met de aannemer en zorgen wij ervoor dat de opleverpunten voortvarend worden afgehandeld. Ook na de oplevering kun je uiteraard altijd bij ons terecht voor nazorg en garanties. 

Wat kost een vrijstaand houten huis bouwen

De kosten voor het bouwen van een houten huis zijn in tijd en geld lager dan je denkt. De bouwkosten zijn van verschillende factoren en keuzes afhankelijk. Grofweg is er al een complete nul op de meter gezinswoning van twee bouwlagen (190 m2 bruto vloeroppervlak, BVO) mogelijk vanaf € 449.500,- incl. btw. Dit is een compleet afgewerkt huis met zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp. Alleen je keuken, badkamer en vloerafwerking moet je dan nog zelf verzorgen. Hieronder nog een paar aandachtspunten:

  • De bouwkosten van een huis worden vaak uitgedrukt in bouwkosten/m2 (BVO) of bouwkosten/m3.
  • De bouwkosten/m2 of m3 zijn sterk afhankelijk van hoe compact je bouwt. Een huis van 270m2 in 1 bouwlaag kost meer dan een huis van 270m2 in 3 bouwlagen. Dit komt o.a. doordat je, in het geval van 3 bouwlagen, voor hetzelfde vloeroppervlak ⅓ van je fundering en dakoppervlak nodig hebt.
  • Verder worden de bouwkosten natuurlijk beïnvloed door het afwerkingsniveau. Bij Barentsz kiezen wij standaard voor een hoogwaardig afwerkingsniveau. Zo worden de houten-gevelkozijnen, met 3-dubbel glas, aan de buitenzijde afgewerkt met aluminium, waardoor ze onderhoudsvrij zijn. Het hout voor de gevels wordt onder hoge druk geïmpregneerd en gebeitst, waardoor het heel lang mooi blijft en vrijwel geen onderhoud nodig heeft.
  • Binnen gaan we standaard uit van vloerverwarming, mooie houten plafonds met stoere balklagen en stuc en sauswerk op de wanden.
  • Bovendien kun je met een biobased Barentsz-huis besparen op je hypotheeklasten. Zo kun je in aanmerking komen voor een zogeheten groene hypotheek. Daarbij profiteer je van lagere rentetarieven. Een andere kostenbesparing ten opzichte van traditionele bouw is de energierekening. De houtskeletbouw huizen van Barentsz garanderen namelijk 0 op de meter!

Ook je droomhuis bouwen zonder stress? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!