Zelf aan de slag: zo behoud je die stoere Barentsz-stijl in je interieur

Zelf aan de slag: zo behoud je die stoere Barentsz-stijl in je interieur

Dat Barentsz Ontdekkingshuizen energieneutraal en aardgasvrij zijn, is een grote troef. Maar laten we eerlijk zijn: zo’n stoer, houten huis is ook gewoon een lust voor het oog. Als wij je huis eenmaal opgeleverd hebben, is het aan jou om die unieke Barentsz-sfeer te behouden en door te trekken in je interieur. Dus leef je uit!

Een Barentsz-huis is zo ontworpen dat je er fijn en comfortabel leeft. Mooie, open ruimtes die verbonden zijn met de buitenruimte. Die ondanks hun royale afmetingen toch warm aandoen. Dat komt doordat we er tijdens het ontwerpen al rekening mee houden dat alles op een natuurlijke manier bij elkaar past. Wij omschrijven de Barentsz-stijl als stoer, sober, chic. Een Barentsz-huis is als je favoriete jeans; die zit, werkt en staat gewoon goed.

Natuurlijke materialen

Als je huis eenmaal staat is het aan jou om die Barentsz-sfeer te behouden. Dat doe je door te kiezen voor materialen die deze ‘vanzelfsprekende’ lijn doortrekken. Gebruik waar het kan natuurlijke materialen, met als basis een houten of gegoten vloer en stoere robuuste meubels (van hout) die niet te strak en niet te modern zijn. Laat je bijvoorbeeld inspireren door een stijl die een mix is van Japans en Scandinavisch. Per ruimte kun je denken aan het volgende.

Photographer: Anneriet van der Spek | Copyright: Anneriet van der Spek

De keuken: het hart van het huis

De laatste jaren zien we dat de keuken steeds belangrijker wordt. De ruimte die de keuken inneemt wordt ook steeds groter. De keuken is bij uitstek de plek die draait om samenzijn; samen eten, samen genieten. Waar het gaat om het dagelijkse leven van met elkaar zijn, bezig zijn met eten en het leven zelf en niet zoveel met decor. De keuken mag daarom wel een plek zijn waar je kan zien dat er geleefd wordt. Maak de keuken dus niet te abstract, laat je kookspullen zien en zet het fornuis of die heerlijke grote keukentafel centraal. De vanzelfsprekendheid van het Barentsz-gevoel zet je door door in de keuken ook gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kies voor kleuren die mooi bij die houten of gegoten betonvloer passen, zoals een stenen werkblad en houten meubels.

Photographer: Anneriet van der Spek | Copyright: Anneriet van der Spek

Woonkamer: rustig uren vertoeven

Waar het leven in de keuken wat drukker is, draait het in de woonkamer meer om rust. Dit is de plek waar je rustig van het uitzicht geniet, in de vensterbank een goed boek leest of lekker neerploft op de bank. Om er voorlopig niet meer af te komen. Barentsz-huizen hebben vaak royale afmetingen. Ga daarom in de woonkamer voor robuuste meubels. Als je kiest voor te fijne meubels gaan ze ‘zwemmen’ en dan wordt het niet één geheel. Een mooi kleed op de vloer doet ook heel veel voor een zithoek: het verbindt de verschillende meubels met elkaar. Zet je bank zo neer dat je er zicht op buiten hebt en het is een plek waar je rustig uren kunt vertoeven op die vrije zondag. Een kachel en houten meubels dragen bij aan de stoere uitstraling van een Barentsz Ontdekkingshuis.

Photographer: Anneriet van der Spek | Copyright: Anneriet van der Spek

Overdekte buitenruimte: binnen en buiten tegelijk

Kenmerkend aan de Barentsz-huizen is hoe de buitenruimte onderdeel is van het huis. Met de overdekte buitenruimte verleng je de seizoenen en heb je een plek waar je buiten kunt zijn terwijl je nog binnen bent. Of andersom. Helemaal met ons Nederlandse klimaat is zo’n ruimte dus echt een aanwinst. Bovendien verleng je er je ruimte mee. Om de overdekte buitenruimte ideaal te benutten is het dus handig om te kijken naar waar de aangrenzende ruimte voor gebruikt wordt. Creëer een buitenkeuken met green egg, of een buitenwoonkamer met een paar heerlijke luie stoelen en een mooie kachel. En met een overdekte buitenruimte heb je zelfs in het regenachtige Nederland nooit een excuus om je work out niet te doen.

Zie je jezelf al helemaal wonen in zo’n stoer houten Barentzs-huis? Neem contact met ons op om je wensen in kaart te brengen.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!