Van kavel tot keuken: bij Barentsz ben je van begin tot eind in goede handen

Van kavel tot keuken: bij Barentsz ben je van begin tot eind in goede handen cover

De afgelopen jaren werden we steeds vaker benaderd door mensen mét een Barentsz-droom maar zonder kavel. Omdat wij onze klanten altijd zo goed mogelijk willen begeleiden hebben we daar nu een oplossing voor gevonden: een mooie nieuwe samenwerking met Pracht Aankoopmakelaars, dé specialist op het gebied van kavels kopen.

Pracht Aankoopmakelaars begeleidt mensen met het zoeken en kopen van een nieuw huis, met name in het hogere segment. Ook het vinden van passende kavels behoort tot hun expertise. Een beetje hulp daarbij is vaak mooi meegenomen, want een kavel kopen is in Nederland nog niet zo makkelijk. Kavels liggen niet voor het oprapen, en bij het kopen van een kavel moet je altijd goed letten op het bestemmingsplan. Wat mag je er bouwen, hoe hoog mag dat zijn en zijn er andere regels? Als je al een kavel hebt gevonden moet je, voordat je het koopt, allerlei documenten doornemen.

Een kavel kopen: niet zomaar gepiept

“Voor sommige mensen is regelmatig op Funda neuzen een leuke bezigheid, maar als je elke dag op Funda moet gaan zitten speuren is dat best wel vermoeiend”, vertelt Gerda Wiegers van Pracht Aankoopmakelaars. “En dan moet je daarna nog al die documenten over bestemmingsplannen doorspitten. Er zijn ook kavels waar een oud of slecht huis op staat, dat kan een goede plek zijn om te bouwen, maar zoiets is lastig in te schatten. Het kopen van een kavel kost daarom heel veel tijd. Niet iedereen heeft die tijd. Voor ons is het ons dagelijks werk. Door onze jarenlange ervaring hebben we een goede kijk op locaties en kunnen we met onze klanten meedenken over de verschillende gebieden in Nederland waar ze zouden kunnen wonen. We inventariseren hun wensen en de eisen en kruipen daarbij echt in de huid van onze klant. Hoe realistisch deze wensen zijn binnen hun budget bespreken we natuurlijk ook. Om alle opties in beeld te krijgen monitoren we de markt dagelijks en benaderen we andere makelaars proactief. Als we een serieuze optie gevonden hebben, adviseren we over de waarde van de kavel en voeren we namens onze klant onderhandelingen. We laten niet los tot we een oplossing hebben.”

Barentsz en Pracht Aankoopmakelaars werkten zo’n twee jaar geleden al samen, toen iemand een kavel zocht om een Barentsz-huis op te laten bouwen. Gerda begeleidde de aankoop van de kavel en wij van Barentsz de bouw van het huis. “Mijn collega Bibian Willemsen en ik vinden het Barentsz-concept helemaal geweldig. Het duurzame karakter spreekt ons heel erg aan. Als wij mensen hebben geholpen aan een kavel, en zij daar een Barentsz-huis op laten bouwen, vinden wij dat super.”

Samen werken aan jouw Barentsz-huis

Andersom vinden we het bij Barentsz natuurlijk super als er iemand is die onze klanten helpt aan een passend kavel. En dat Pracht Aankoopmakelaars in heel Nederland werkzaam is, is natuurlijk een groot voordeel. Want Barentsz-huizen staan ook door het hele land. Daarom werken we sinds een maand samen en brengen we iedereen die een Barentsz-huis wil laten bouwen, maar nog geen kavel heeft, met Gerda of haar collega Bibian in contact. Ook op Ontdekkingsdagen zal iemand van Pracht Aankoopmakelaars aanwezig zijn.

Wil je ook weten wat zowel Barentsz als Pracht Aankoopmakelaars voor je kunnen betekenen? Kom eens langs op de Ontdekkingsdagen. Of neem contact met ons op, we bespreken je wensen graag.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!