Van een Barentsz-huis naar een Barentsz-thuis: “Het gaat om emotie”

Van een Barentsz-huis naar een Barentsz-thuis: “Het gaat om emotie” cover

Barentsz maakt het verschil in woongenot. Om dat voor elkaar te krijgen, heb je makelaars nodig die het verschil maken. Die een paar stappen extra zetten voor de koper. Die werken vanuit pure passie. Makelaars die woonbehoeftes doorgronden én begrijpen. Want ja: een koper zoekt een huis, maar bovenal een thuis. Wat is dat precies? The Art of Living by Marquiette begrijpt dat als geen ander.

‘Wat zoek je in een nieuwe plek?’ is de eerste vraag die het toonaangevende makelaarskantoor uit de Gooi & Vechtstreek op tafel legt. Want voor Marquiette Schaap is een huis meer dan bakstenen. Een huis is emotie. Wat is die kenmerkende signatuur by Marquiette precies? Wat is de kunst van wonen? En hoe verloopt de samenwerking met Barentsz?

Huisje, boompje, beleving

Voor het eerst komen kijken naar je nieuwe huis mag best een bijzondere ervaring zijn. Wat nu als bij aankomst de koffie al staat te pruttelen. Een rustig muziekje je door de entree naar de woonkamer leidt, waar een aangename geur je vervolgens verder verleidt. Waar de makelaar er dus al is, ruim voordat jij komt. Dat is de kenmerkende vijfsterren-aanpak van Marquiette. Voor haar moet een huis vooral een thuis zijn. En natuurlijk niet alleen voor haar, want ga maar na bij jezelf. Verhuizen is oude herinneringen loslaten en een nieuw avontuur omarmen.

Maar dat is nog niet alles. Want ook de omgeving en de verhalen die daarbij horen, maken het tot een ‘thuis’. En dus speurt Marquiette vooraf de buurt af: “Ik bel even aan bij de buren en hoor wat er speelt in de buurt. Hoe is het bijvoorbeeld voor kinderen om hier op te groeien? Welke voorzieningen zijn er in de omgeving? Een huis maak je zelf, maar de omgeving verander je niet.” Heldere inzichten die misschien voorzichtig aan de vraag beantwoorden: ‘wat is the art of living’?

Achteruitblikken met Barentsz

Dan het Barentsz-concept. Wat spreekt je zo aan? Marquiette: “Ik houd ervan als huizen niet allemaal hetzelfde zijn, Barentsz Ontdekkingshuizen zijn heel eigen.” En ook op het duurzaamheidsaspect vindt ze Barentsz vooruitstrevend: “Nu is duurzaamheid een hot topic, maar toen ze begonnen in 2016 dacht men nog weleens: een houten huis? Wat raar. Ze waren hun tijd vooruit.” Marquiette kent de heren al veel langer. Gaan we nog een heel stuk verder terug in de tijd – zo’n slordige 30(!) jaar – dan ziet ze twee “stoute”, ambitieuze jongens voor zich staan: “En dat zijn ze nog steeds. Als ik binnenkom, vind ik ze nog altijd zo gepassioneerd.”

Buiten met binnen verbinden

De liefde voor hout hebben Barentsz en Marquiette samengebracht, dat is duidelijk. Hoe ziet die samenwerking er vandaag de dag uit? Actueel is het project in de Hollandsche Rading waar Barentsz twee kavels heeft aangekocht. Op één daarvan komt een Barentsz-huis dat eerder al is verkocht, het andere huis is, op basis van het ontwerp, onlangs verkocht door Marquiette: “Volgende week gaan de nieuwe bewoners tekenen. Natuurliefhebbers die zich aangesproken voelen door een andere manier van wonen. Het huis gaat straks heel mooi op in de bosrijke omgeving. Buiten wordt met binnen verbonden. Duurzaam en ‘eigen’. De Barentsz-huizen zijn echt huizen van nu. Je wordt er helemaal zen. En ook de akoestiek is goed. Verder zijn de muren en het glas dik, waardoor je de energie in je huis houdt.”

Waar je van hout

Tot slot even terug naar de kern; dat krachtige vierletterwoord waar haar ogen van gaan stralen: hout. Marquiette: “Het stigma op hout is aan het verdwijnen. Onderhoudsgevoelig? Brand sneller? Allemaal niet meer zo. Ik wilde voor mezelf graag een houten bad en kwam uit bij de fabriek in Letland waar ook Barentsz de prefab onderdelen maakt. Heel inspirerend. Het is sterk en stoer: wat een verrijking is hout toch!”

Die andere makelaars die het verschil maken?

Dat zijn Kocken Makelaars en Klaver Makelaardij. Stuk voor stuk partijen die de duurzame missie van Barentsz onderstrepen: samen historie toevoegen in houtbouw. Lees ook hun verhaal.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!