Recordaantal bezoekers bij Barentsz open dagen

Barentsz Bezoekersdag

Afgelopen maand organiseerden we twee Barentsz Bezoekersdagen. Zaterdag 16 en 30 oktober hebben we in totaal meer dan 45 geïnteresseerden op bezoek gehad, een nieuw record! Iedereen kreeg een persoonlijke rondleiding door een Barentszhuis, kon alles vragen en vertrok bomvol inspiratie en concrete informatie om de volgende stap te zetten naar hun droomhuis. 

De Bezoekersdagen vinden al een tijdje plaats volgens beproefd recept. Alle inschrijvers ontvangen een bevestigingsmail met een tijdsblok van een half uur, waarin ze een rondleiding krijgen van een van onze mensen. Eigenlijk is deze werkwijze uit nood geboren (vanwege de Covid-maatregelen) maar het wordt door bezoekers als zeer prettig ervaren. Casper Hellebrekers licht toe: “Wij vinden het zelf ook prettig. Je hebt echt even de tijd om het Barentsz verhaal toe te lichten aan de hand van een daadwerkelijk gebouwd huis en je kunt je verdiepen in hun specifieke wensen en hun situatie.” 

Bouwgrond

Deze persoonlijke benadering geeft ook nieuwe inzichten. “Dit keer hadden we opvallend veel mensen die al een kavel hebben en min of meer aan de slag willen met het realiseren van hun droomhuis. Ontzettend leuk en interessant om te horen waar men een stuk bouwgrond heeft en wat de plannen zijn,” aldus Casper. “Barentsz helpt opdrachtgevers vaak met vergunningstrajecten en eventuele bestemmingswijzigingen. Dat is voor veel mensen een eye-opener.” 

Een bouwkavel vinden

Wat veel mensen ook niet weten, is dat Barentsz zelfs kan helpen bij het vinden van een kavel. Casper: “Er is een grote groep bezoekers naarstig op zoek naar een kavel, waarbij heel Nederland voorbij komt, van Boekel, Hilversum tot Vught en Zutphen. Wij kunnen adviseren over de juiste websites of contacten om een bouwkavel te vinden.” 

Onder de indruk

Terug naar de record-Bezoekersdag. Desgevraagd is men onder de indruk van de kwaliteit en uitstraling van het huis en de materialen. “Leuk, die detaillering bij de ramen,” en “We vinden het heel mooi, dit is spot on.” Ook de helderheid van het proces, onze betrokkenheid van start tot oplevering  en de snelheid van bouwen zorgt voor enthousiasme. “Ik kan dus over een jaar in mijn huis wonen?” Jazeker, een van de Barentsz-beloftes (die we altijd waarmaken) is dat het hele traject van ontwerp tot oplevering binnen 365 dagen voltooid is. Ook het simpele feit dat deze Bezoekersdagen er zijn leidt tot tevredenheid. “Heel fijn dat jullie dit organiseren.” Heel graag gedaan! 

Wie ontmoeten we bij de volgende Barentsz Bezoekersdag? Wij kijken er nu al naar uit.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!