In 5 stappen (en 365 dagen) naar jouw eigen Barentsz Ontdekkingshuis

vrijstaand prefab houtskeletbouw Barentsz huis in landelijke omgeving

Je eigen huis bouwen is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Tenminste, als je kiest voor een Barentsz Ontdekkingshuis. Daarmee weet je zeker dat je binnen 365 dagen in jouw droomhuis woont. Doordat wij zowel het ontwerp als de realisatie van de huizen verzorgen, gaat het snel, heb je maar met 1 partij te maken en word je niet verrast met onverwachte kosten. Het hele traject bestaat uit vijf overzichtelijke stappen. We nemen je mee. 

Stap 1: voorontwerp 

Deze fase duurt ongeveer vier weken. Aan de hand van een zelf samengesteld ontwerp uit de configurator of een programma van eisen, geef je aan wat jouw wensen zijn. Samen kijken we naar de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt. Op basis van het eerste gesprek maken we een Voorontwerp, passend op jouw locatie. Dit presenteren we met een daarbij horende begroting van de bouwkosten en de investeringskosten.

Stap 2: definitief ontwerp 

Als het Voorontwerp naar wens is en de investeringskosten passen binnen het budget, werken we het plan uit tot een Definitief ontwerp. Ook dat duurt een week of vier. Op basis van het Definitief ontwerp vragen wij een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. De behandeling van een vergunningaanvraag bij de gemeente duurt zo’n 8 weken.

Stap 3: technisch ontwerp 

Terwijl dat de gemeente bezig is met de aanvraag van de vergunning, werken we het Definitief ontwerp uit naar een Technisch ontwerp met de daarbij behorende opties en een concrete offerte. We maken een complete set bouwtechnische tekeningen met daarbij een omschrijving. Zo weet je precies wat je krijgt en weet ons team wat ze moeten bouwen. Deze fase duurt ongeveer 10 weken. Voor de bouw hoef je trouwens niet zelf op zoek naar een aannemer. Wij werken met een vast bouwteam van uitvoerders en leveranciers. Als de offerte akkoord is stellen we één overeenkomst op voor de volledige realisatie van jouw huis.  Wel zo overzichtelijk.

Bonne Datema van Barentsz stelt het bouwteam voor

Stap 4: bouwbegeleiding 

Als alle seinen op groen staan en alle ‘boxes’ gecheckt zijn, gaan we aan de slag met het bouwen van jouw eigen huis! Het bouwteam staat onder leiding van één hoofdaannemer die verantwoordelijk is voor de volledige bouw. Het casco van het huis wordt geprefabriceerd in onze eigen fabriek in Letland en in een week op de bouwplaats in elkaar gezet. Vanaf dat moment is het huis ook wind- en waterdicht en werkt ons team verder aan de perfectionering van jouw unieke Barentsz Ontdekkingshuis! Tijdens de bouw houden wij vanuit Barentsz toezicht op de voortgang, de kwaliteit en de kosten van de bouw. Tijdens de bouw nodigen we jullie uit voor de leuke momenten zoals de 1e paal, het hoogste punt en de oplevering. De bouw van het huis duurt ongeveer 30 weken. 

Stap 5: oplevering 

Als je Barentsz-huis helemaal klaar is wordt het na een eindschoonmaak opgeleverd. Hierna geldt een onderhoudsperiode waarbinnen je bij ons terecht kunt met al je vragen met betrekking tot de oplevering. Natuurlijk kun je ook daarna altijd bij ons terecht voor advies. Want een Barentsz-huis is een huis voor het leven

Architect Jochem van der Spek controleert de bouw

Fotocredits: Anneriet van der Spek

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!