“Ik wist meteen: een duurzaam Barentszhuis wordt het!”

Kleiner wonen in een duurzaam huis. Het was lange tijd de wens van Hester*. Begin 2021 werd besloten dat het tijd was om deze in vervulling te laten gaan. Na zoekmachines in te stellen op ‘bouwgrond kopen’ en ‘duurzaam huis bouwen’ stuitte zij op ‘Barentsz ontdekkingshuizen’. Eén blik op hun website was genoeg: “Ik wist ‘t meteen; een Barentszhuis wordt het!”

“Op de site ging ik aan de slag met het samenstellen van ‘mijn’ Barentszhuis. Dat is ideaal omdat daar meteen prijzen bij staan. Het was een goed begin van mijn zelfbouwhuis, waarna ik verheugd mijn eerste mailtje stuurde. En daar kreeg ik een erg enthousiaste reactie op.”

Meer dan gewoon service 

“Vanaf het moment dat ik contact legde met Barentsz Ontdekkingshuizen werd ik verrast door hun behulpzame vriendelijkheid. Ze gaan verder dan gewoon service verlenen. Met respect voor je wensen en onkunde in het bouwen van een huis, nemen ze je mee in de wereld van de architectuur. Daarnaast vond ik het – als alleenstaande  – een opluchting dat ze alles, maar dan ook echt alles voor je regelen. Toen bijvoorbeeld bleek dat de kavel die ik op het oog had niet gekocht ging worden, werd dat ook opgelost. Al snel kreeg ik bericht dat ze misschien een andere kavel voor me hadden. Het was precies wat ik voor ogen had en waar ik eigenlijk niet eens op durfde te hopen”.

Toen de kavel eenmaal gevonden en aangekocht was, begon het echte avontuur. Hester: “Tijdens het ontwerpen ondervond ik het grote plezier van de behulpzaamheid en kunde van de architecten. Ik leerde over houtskeletbouw, nul-op-de-meter en dat dankzij veel grote ramen de zon elk moment van de dag naar binnen glipt om de tijd aan te geven. Omdat Barentsz gebruikmaakt van verschillende elementen zoals metaal, hout, glas en steen wordt het een fantastisch ontdekkingshuis”.

Thuiskomen

Ook de snelheid van het proces was een aangename verrassing. Een Barentsz Ontdekkingshuis wordt namelijk standaard binnen een jaar opgeleverd. “Ik kan niet wachten om erin te trekken,” blikt Hester vooruit. “In gedachten zie ik mezelf al met de honden het huis uit stappen om te verdwalen in het aangrenzende bos. Om daarna het pad terug te vinden naar mijn Barentsz Ontdekkingshuis. Dat is nog eens thuiskomen!” 

*Hester is een fictieve naam. Om privacy-redenenen wil de bewoonster liever niet haar echte naam in het artikel. Bij Barentsz respecteren we dat uiteraard.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!