Duurzame ontwikkelaar Did werkt samen met Barentsz: “Dit smaakt naar meer”

Duurzame ontwikkelaar Did werkt samen met Barentsz: “Dit smaakt naar meer” cover

‘Gezond wonen, vitaal leven.’ Als dat je uitgangspunt is als projectontwikkelaar gaan Barentsz-ogen stralen. We hebben het over Did uit Utrecht. Samen bouwen ze aan Hout Hof Weesp: een ruim hof waar zes houten vrijstaande villa’s worden gerealiseerd.

Did ontwikkelt inspirerende leefomgevingen, samen met toekomstige bewoners en omwonenden. Voor mede-eigenaar Ed Heijstee geldt: “Elke woning moet bijdragen aan vitaliteit. Het huis zelf, maar ook de omgeving. Wat daar ook bij hoort is nadenken over mooie plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Kennis in huis

Meesterschap zit in de werkwijze van Did, zo zeggen ze zelf. Onderdeel daarvan is leren van anderen: naast vastgoedprojecten óok de eigen mensen verder ontwikkelen. Ed: “We leggen de lat hoog en willen steeds beter worden. Daarom nodigen we experts uit die komen vertellen over hun vakgebied. Denk aan een omgevingspsycholoog, jurist of expert in houtbouw.” En kennis bijspijkeren op dat laatste onderwerp doen ze maar wat graag. Want, zo zegt Ed: “We gaan nu met Barentsz en Hout Hof Weesp voor het eerst aan de slag met hout. We moeten daar goed in zijn en vooral, worden.”

Samen bouwen in Weesp

Tegen het oude centrum van Weesp aan herrijzen straks zes karakteristieke Barentsz-villa’s. Of zoals Ed zegt: “Huizen met een aansprekende architectuur. Ze passen precies bij deze plek en gaan op in de omgeving.” De villa’s hebben elk een eigen stuk grond. Ze bestaan uit twee lagen – de begane grond en een kap – en bieden veel privacy. De ‘ontmoetingsplek’ die Ed eerder beschrijft is er ook: aan de voorkant vind je een gemeenschappelijk erf die alle bewoners kunnen gebruiken. Maar wat hem vooral zo aanspreekt aan de huizen? “De flexibiliteit. Geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven voor Hout Hof Weesp krijgen de ruimte om hun eigen droomhuis in te richten. Samen met een architect van Barentsz.”

Hout Hof is Hot

En die geïnteresseerden zijn er in grote getale, zo bleek op 20 januari tijdens het pre-sales event van Hout Hof Weesp, waarbij de nieuwe showroom van Barentsz als locatie diende: “De opkomst was hoog en het waren hele betrokken mensen. Ze bleven lang rondkijken en er werden veel vragen gesteld. Uiteindelijk is op alle woningen ingeschreven”, zo vertelt Ed.

Did zit wel goed

Hoe zijn Did en Barentsz bij elkaar terecht gekomen? Ed: “Voor Hout Hof Weesp hebben we een pitch gehouden en die werd met vlag en wimpel gewonnen door Barentsz. We sloegen aan op de mooie toepassing van hout in de architectuur, die eerder genoemde flexibiliteit en de transparantie over alle kosten. Doordat ze veel bouwen voor particulieren, weten ze goed hoe ze kosten inzichtelijk moeten maken.” En hoe gaat de samenwerking er verder uitzien? “We gaan nu een spannend traject in, want de huizen in Weesp moeten nog verkocht en gebouwd worden. Ik vind het interessant dat Barentsz zich ook verder ontwikkelt in de projectbouw. We evalueren en leren van elkaar. Hoe het tot nu toe gaat zeg ik: dit smaakt naar meer!”

Andere ontwikkelaars met karakter

Ontwikkelaars die kijken hoe het wél kan. We houden er wel van bij Barentsz. Taco Meerpoel van KRKTR is een tikkie eigenzinnig en bouwt ook graag in harmonie met de omgeving. Lees ook zijn verhaal

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!