Drukbezochte Barentsz Ontdekkingsdag: een sfeerimpressie

Eindelijk! Zaterdag 26 juni hebben we voor het eerst sinds het begin van corona weer een bezoekersdag kunnen organiseren. En wat waren we er aan toe. Gezien de enthousiaste reactie gold dat ook voor de mensen die zich via onze website hadden aangemeld voor een bezoek aan een Barentsz Ontdekkingshuis. Een korte sfeerimpressie. “Mooi die grote ramen, dat maakt het heel licht en ruim.”

De Barentsz Stolp waar de Open Dag plaatsvond

Op deze mooie zonnige zaterdag dag kwamen zo’n 20 geïnteresseerden langs om met eigen ogen een Barentsz huis te zien en het Barentsz-gevoel te ervaren. Van buiten natuurlijk, maar nu ook van binnen. Eens te meer bleek hoe divers het publiek voor een Barentsz-huis is. We ontvingen gezinnen met jonge kinderen, mensen bij wie de kinderen juist het huis uit gaan, rustzoekers die heel landelijk willen wonen maar ook geïnteresseerden die tegen de stad aan willen wonen, buurtbewoners (weliswaar op ruime afstand 😉 en mensen die overwegen naar Zuid-Limburg te verhuizen.

Hoe divers het publiek deze dag ook was, één ding hadden ze gemeen: iedereen was onder de indruk van de kwaliteit en uitstraling van het huis en de materialen. Maar ook de helderheid van het proces, onze betrokkenheid van start tot oplevering  en de snelheid van bouwen zorgen voor enthousiasme.

Enkele gehoorde citaten tijdens deze Open dag:

“Heel fijn dat het onderhoudsarm is, ik moet m’n huis nu elke 6 á 7 jaar schilderen.”
“Ik zie jou wel zitten op die brede vensterbanken, kussentje erbij, thee drinken”
“Echt goed afgewerkt, dat zie je niet vaak zo”
“Dat jullie het hele proces ontzorgen is juist wat ons aanspreekt.”

 

Architect Jochem van der Spek vertelt het verhaal achter Barentsz

De bezoekers toonden ook veel belangstelling voor het kleinschalige project in Schermerhorn, waar vier vrijstaande, houten Barentsz Ontdekkingshuizen gerealiseerd zullen worden.  Wil jij ook eens een Barentsz Ontdekkingshuis ervaren? Meld je dan hier aan en we houden je op de hoogte van de volgende Barentsz Ontdekkingsdag!
Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!