Dit zijn de merken die óns inspireren

Om een concept als Barentsz Ontdekkingshuizen te kunnen bedenken heb je verbeeldingskracht nodig, gekoppeld aan technische kennis én maatschappelijk bewustzijn. Een combinatie die we ook vinden in de merken waar we zelf fan van zijn. Dit zijn vijf merken waar we ons bij Barentsz graag door laten inspireren. 

Polestar

Met Polestar richt Volvo zich op het bouwen van elektrische, sportieve auto’s die er ook nog eens fantastisch uitzien. En Polestar  denkt al verder. Zo willen ze in 2030 een auto realiseren die klimaatneutraal is en onderzoeken ze hoe ze accu’s van elektrische auto’s kunnen verduurzamen. Wat ons zo aanspreekt in Polestar is hun onophoudelijke aandacht voor detail, eindeloze vernieuwingsdrang en de maatschappelijke impact. 

Foto: Unsplash

VanMoof

Deze oerhollandse fietsenbouwer staat bekend om haar minimalistische ontwerpen. Ze denken  graag buiten de box en hebben van de e-bike een stijlicoon gemaakt waardoor ze een brede doelgroep aanspreken. Wie een VanMoof koopt heeft een moderne innovatieve fiets met een eigentijds serviceconcept. Naast een mooi en snel stalen ros krijg je ook bike doctors, een supportteam en bike hunters tot je beschikking. Ze werken fiets voor fiets aan een duurzame toekomst en denken over alles na.

Foto: Unsplash

Cabiner

De gemeenschappelijke deler tussen Cabiner en Barentsz? Liefde voor de natuur en ervaren wat het met je kan doen! Cabiner heeft als missie om mens en natuur te verbinden. Want wie de kracht van de natuur ervaart, voelt zich gesterkt en verbonden. Niet zo gek dat alles draait om plekken die de avonturier in je losmaken en je laten voelen wat de natuur met je doet. Hun droom is een netwerk van wandelroutes en cabins in én tussen de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wie weet spot je onderweg wel een Barentsz Ontdekkingshuis…

Foto: Barentsz Ontdekkingshuizen

Nibe warmtepompen

Een ander product waar we warm van worden zijn  de warmtepompen van Nibe. Deze zorgen voor comfort én een betere wereld. Nibe staat  voor kwaliteit, duurzaamheid en aandacht voor het milieu. Dankzij de warmtepompen van Nibe worden huizen – met minimale impact op de natuur uiteraard – voorzien van warmte, warmtapwater, koeling én ventilatie. Alles draait bij hen om energie-efficiëntie, ecodesign en een duurzamere toekomst. Niet voor niets passen wij deze pompen toe in onze Barentsz-huizen.

(Foto: Nibe warmtepompen)

Gemeenschappelijke deler

Het is geweldig om te zien dat steeds meer organisaties en merken bijdragen aan een duurzame samenleving. Dat ze de daad bij het woord voegen en producten maken die een leven lang (of langer) meegaan. We voelen ons thuis bij deze merken. En zijn er trots op dat we met Barentsz Ontdekkingshuizen inmiddels zelf zo’n inspirerend merk aan het bouwen zijn. Want hoe we ook verschillen van bovenstaande merken, de gemeenschappelijke deler is het combineren van verbeeldingskracht, techniek en duurzame oplossingen voor de grootste uitdagingen van onze tijd.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!