De mensen achter Barentsz: marketeer Casper Hellebrekers

Casper Hellebrekers

Wie zijn de mensen achter Barentsz? We stellen ze graag aan je voor. Want bij de persoonlijke benadering van Barentsz hoort dat jij weet met wie je praat. Ook online. Vandaag in de spotlight: marketeer Casper Hellebrekers. “Andere dingen doen of nieuwe dingen doen, dat typeert me wel.”

Lange tijd werkte Casper als zelfstandige in marketing en sales. Halverwege 2011 vroeg zijn zwager Derk-jan hem eens mee te denken om zijn architectenbureau ‘opnieuw uit te vinden’. Een leuke tijd waarin Casper steeds meer betrokken raakt bij Nieuw Nederland (waaronder Barentsz valt). Zo veel, dat Derk-jan hem vroeg of hij als partner in wilde stappen. “Architectuur boeide me altijd al wel”, vertelt Casper. “Een tijd terug, toen Bonne, Derk-jan en ik marathons liepen in buitenlandse steden, maakten we er altijd een weekendtripje van. Waarbij architectuur het bijprogramma was. Het voelde eigenlijk wel logisch om partner te worden.”

Menselijke maat

Sindsdien houdt hij zich bezig met onder andere alle marketingactiviteiten van Nieuw Nederland en Barentsz. “In het verleden deed ik dat vooral zelf, nu vaak samen met Derk-jan en Soul Kitchen, een bureau dat ons helpt met het uitbouwen van onze merknaam Barentsz. Verder doe ik de commerciële activiteiten, de inkoop, ik volg de leads op die binnenkomen via de website, ik zorg dat de content op de website up-to-date is, doe de rekeningen en facturen, heb direct contact met mensen … Eigenlijk is het heel divers en dat is wat het zo leuk maakt. Het heeft ook echt een menselijke maat, dat is wel zo fijn aan een kleinere onderneming. Dat je niet de hele dag met getallen bezig bent maar verschillende dingen doet door de dag heen.”

Het is een gemiste kans om dingen niet mooi te maken

Sportman

Als Casper niet op het kantoor in Baarn te vinden is, is er een grote kans dat hij buiten aan het sporten is. “Ik hou ervan om buiten te zijn en te bewegen. In het verleden heb ik hele marathons gerend, nu hou ik het bij halve. Daarnaast ga ik graag wielrennen en wandelen. En ik fiets liefst elke dag naar mijn werk. Het kriebelt wel weer om nog één keer een marathon te lopen – de Two Oceans Marathon in Zuid-Afrika, waarbij je van de Indische Oceaan naar de Atlantische rent.” Naast al dat sporten is Casper ook wel te porren voor een klusje rondom het huis, een concert in Amsterdam, een avond met de kookclub of een crash course psychologie bij The School of Life. Casper Hellebrekers verveelt zich nooit. “Andere dingen doen of nieuwe dingen doen, dat typeert me wel”, aldus de marketeer.

Verder dan duurzaam

Hoe matcht de missie van Barentsz – waarin de focus ligt op het mooier en duurzamer maken van Nederland – met de persoonlijke missie van Casper? “Ik vind dat als je nieuwe dingen maakt, je moet nadenken over hoe je dat zo duurzaam mogelijk doet”, antwoordt hij. “Dat gevoel wordt bij mij wel steeds groter, tien jaar geleden had ik dit niet. Maar daarnaast vind ik het ook belangrijk om mooie dingen te maken. Hier in Nederland hebben we met z’n allen zoveel middelen om dat te doen, dat het als een gemiste kans voelt om dingen niet mooi te maken. Mijn VanMoof-fiets is daarvan een goed voorbeeld. Doordat ik fiets, ben ik goed bezig. Maar dat wil ik dus wel doen op een mooie fiets. Dat vind ik belangrijk. Ik zit wel goed dus, bij Barentsz.”

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!