De mensen achter Barentsz: Barrie verzorgt het financiële plaatje

De mensen achter Barentsz: Barrie verzorgt het financiële plaatje cover

Barrie werkte al zeven jaar als projectleider bij een bouwbedrijf, toen hij op LinkedIn zijn oude liefde tegen het lijf surfte: Barentsz. Nu werkt hij hier alweer een half jaar en brengt het teken- en rekenwerk samen.

Barrie is een goede match met Barentsz, want hij houdt van bouwen én het milieu: “Verandering begint bij jezelf. Zo ben ik vier jaar geleden gestopt met vlees eten.” Maar ook in de bouw wilde hij zijn steentje bijdragen. Of liever dan geen steentjes, maar hout: “De bouw is een conservatieve wereld en op school kon ik niet afstuderen op duurzame houtbouw. Het werd afgeraden, omdat ‘het toch niet ging gebeuren.’ Maar kijk nu, Barentsz zet de verandering in. Ik dacht, dát is wat ik wil.”

Oude liefde

Het was liefde op het tweede gezicht, want hij liep zo’n tien jaar terug al stage bij Barentsz. Toen nog een kleine club van de grondleggers plus twee bouwkundig tekenaars, inmiddels uitgegroeid tot plus zestien medewerkers. Veel is hetzelfde gebleven: “Vanaf de sollicitatie voelde het vertrouwd. Ik kende de mannen dus al vanuit mijn stageperiode en toen werd ik ook al overal bij betrokken. Je bent vrij om je eigen weg te gaan en met ideeën te komen. Die manier van omgang met elkaar is heel prettig.”

Tekenen én rekenen

Maar niet alles is hetzelfde gebleven. Als architectenbureau is tekenen natuurlijk je core business. Dat is bij Barentsz met de groei van de afgelopen jaren niet veranderd, alleen is daar meer rekenen bijgekomen. Barrie: “Ik heb mij altijd beziggehouden met de economische kant van de bouw en dat kan nu ook bij Barentsz. Ik maak begrotingen, koop materialen in en heb een dashboard gemaakt zodat we allemaal gestructureerd werken. Ik laat de teken- en rekenkant samenkomen.” Wat dat precies inhoudt? Hij vervolgt: “Ik zorg dat wat de architecten tekenen, financieel in beeld komt. Aan de hand van een definitief ontwerp voor een huis, maak ik een begroting. Ik check dan of alles erin zit of wat er is veranderd.”

Zelf tekenen en rekenen? Ontwerp je eigen Barentszhuis!

Puzzelstukken in elkaar

Omdat Barentszhuizen nooit standaard zijn, is er voor Barrie altijd genoeg rekenwerk te doen: “Je hebt extra’s aan een huis, die we specials noemen. Bijvoorbeeld een specifieke afwerking, andere uitbouw of het dak net iets anders. Die specials hebben gevolgen voor de prijs en daarin stuur ik dan bij.” Ook het dashboard dat Barrie maakt is een zeer welkome hulpdienst. Want met drie projecten gaat het reilen en zeilen allemaal nog wel, maar met de tientallen projecten die op dit moment tegelijkertijd lopen, is zo’n overzicht van wat er speelt cruciaal. “We zijn snel gegroeid in korte tijd. Als de planning klopt, we deadlines halen en alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dan ben ik gelukkig!”

Lees ook het verhaal van Luuk

Ook bouwkundig tekenaar Luuk Overweg werkt nog maar een half jaar bij Barentsz. Lees zijn ervaring

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!