De eerste stap naar een Barentsz Ontdekkingshuis

De eerste stap naar een Barentsz Ontdekkingshuis cover

Wonen in een Barentsz Ontdekkingshuis biedt meerdere voordelen. Het is energieneutraal en volledig ontworpen naar jouw wensen. Dankzij onze unieke werkwijze realiseren we jouw droomhuis binnen 365 dagen; van ontwerp tot oplevering. Een traject dat uit vijf overzichtelijke stappen bestaat. Maar wat gebeurt er voordat we voor jou aan de slag gaan? We nemen je mee.

Het allereerste contactmoment

Heb je interesse in een Barentsz-huis, dan heb je vast al gekeken op onze website, onze social media of heb je al telefonisch contact opgenomen voor het maken van een afspraak. In het eerste telefoongesprek inventariseren we kort wat je wensen zijn en hoe je gezinssamenstelling is. Een jong gezin met kinderen vraagt om een andere indeling van een huis dan een stel zonder (thuiswonende) kinderen. Ook willen we graag weten of er al een kavel in beeld is of gekocht is. In dat geval kunnen wij in het bestemmingsplan kijken wat er op die plek gebouwd mag worden. Op basis van de informatie die je ons geeft, stellen wij een concept programma van eisen op en plannen we graag een eerste afspraak op ons kantoor zodat we ook persoonlijk kunnen kennismaken.

Programma van eisen

Om je tijdens de eerste afspraak in Baarn een goed beeld te geven van de mogelijkheden, sturen we je vooraf een concept programma van eisen. Dit is een Excel-lijst met een voorstel voor alle ruimten en afmetingen per bouwlaag. Op de begane grond komen in principe de hal, keuken, bijkeuken, eetkamer en woonkamer. Sommige mensen vinden een slaapkamer beneden prettig terwijl jonge gezinnen liever beneden leven en boven slapen. We sturen het concept programma naar je toe zodat je dit voor onze afspraak kunt doornemen. Mis je nog een werkkamer op de begane grond of wil je dat de slaapkamer geen 20 maar 24 m2 wordt? Dan voeg je dat als aanvulling of opmerking aan het bestand toe. Wij krijgen zo een indruk hoeveel netto vierkante meters er nodig zijn voor de binnenruimtes. Op basis daarvan rekenen we uit hoeveel vierkante meter ‘bruto’ het huis moet worden. We weten dan ook het aantal kubieke meters en kunnen de kosten goed inschatten.

Kavel

Naast het programma van eisen spreken we ook de bouwmogelijkheden van een kavel door. Omdat per locatie de mogelijkheden verschillend zijn, kijken we altijd voor de eerste fysieke afspraak in het bestemmingsplan. Daarin staat wat, hoeveel en hoe hoog je mag bouwen. Voor een woonhuis moet een kavel altijd de bestemming ‘Wonen’ hebben.

Huis samenstellen met configurator

Tijdens onze eerste afspraak leren we niet alleen elkaar kennen, ook vertellen we je over de Barentsz Ontdekkingshuizen, laten we andere huizen zien en delen we onze manier van werken. We vertellen waar Barentsz voor staat – 100% elektrisch en super energiezuinige op maat gemaakte houten huizen – en wat we leveren. We bespreken ook de kosten van een Barentszhuis om te zien of dat aansluit op wat jullie willen en kunnen betalen. We doen dat met behulp van onze configurator? Je krijgt hiermee een goed inzicht in de kosten en ziet direct het verschil tussen een huis bouwen met één, twee of drie lagen.

Barentsz Ontdekkingshuizen Configurator

Wil je bijvoorbeeld 300m2 in één laag bouwen dan heb je 300m2 fundering en 300 m2 dak nodig. Bouw je datzelfde aantal vierkante meters in drie lagen dan heb je maar 100m2 fundering en dak nodig. Omdat de fundering en het dak relatief dure onderdelen van een huis zijn, bepaalt de compactheid van een woning dus in sterke mate de bouwkosten. Het is goed en leuk om te zien wat een huis kost en je kunt zelf terugrekenen naar wat het huis per vierkante meter kost.

We lichten toe wat je allemaal krijgt voor de prijs van een Barentszhuis: Naast de complete afwerking zijn dat de hoge isolatiewaarde om de nul-op-de-meter te halen, een warmtepomp met volledige vloerverwarming in de woning, 20 tot 25 zonnepanelen op het dak en drievoudig glas. Dat kost wat, maar we verzekeren je dat het een waardevolle investering is. Zeker met de huidige energieprijzen.

Raming investeringskosten

Omdat je niet iedere dag een huis bouwt, heb je misschien geen idee wat een eigen huis bouwen kost. Laat staan waar de kosten op gebaseerd zijn. Daarom maken we een raming van de investeringskosten die is gebaseerd op het programma van eisen. Dit geeft duidelijkheid en inzicht in de bouwkosten en laat zien wat de bijkomende kosten zijn voor het ontwerp en advies, nutsaansluitingen, onderzoekskosten en inrichtingskosten zoals vloerafwerking, een keuken en sanitair.

Opdracht tot een Voorontwerp

Zodra we alles hebben doorgesproken en het budget lijkt te passen, kan je ons opdracht geven tot een Voorontwerp. Wil je ook wonen in een super energiezuinig huis van hout? Stel dan jouw Barentsz Ontdekkingshuis naar eigen inzicht samen met onze configurator of neem contact met ons op! We bespreken je wensen graag.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!