Bouwen met Barentsz? Dat huis komt er binnen een jaar, punt.

Bouwen met Barentsz? Dat huis komt er binnen een jaar, punt. cover

Nog geen jaar geleden gaven Merel en haar man Tijmen Barentsz de opdracht een huis voor hun gezin te ontwerpen. Over een paar weken krijgt ze de sleutel. Enthousiast vertelt Merel hoe ze het proces tot nu toe hebben ervaren. “We fietsen er echt lekker doorheen.”

“Toen we het hele proces startten, hoorde ik van iedereen alleen maar horrorverhalen over hoe erg het altijd tegenvalt om een eigen huis te laten bouwen. Ik heb eigenlijk altijd zoiets gehad van ‘daarvoor heb ik geen ruimte, dit gaat als een zonnetje lopen’. We hadden bij Barentsz aangegeven dat we echt graag in de zomervakantie van 2022 wilden verhuizen. Vanaf het begin hebben we het gevoel gehad: zij gaan dat voor ons regelen.”

Pater familias

Dat gevoel was zelfs een van de redenen om voor Barentsz te kiezen, vertelt Merel: “Vooral Derk-jan Wentink was betrokken bij het eerste deel van het proces. Ik zei altijd tegen Tijmen: “Hij is een soort pater familias, die ontfermt zich over je.” Als ik het niet meer overzie, zorgt hij ervoor dat het goedkomt. Dat huis komt er binnen een jaar, punt. Dat gevoel was echt doorslaggevend, maar daarnaast vind ik het concept van Barentsz ook heel mooi: hoe het eruitziet, wonen in hout – ik heb altijd al iets gehad met houten huizen, dat er nu zo’n huis komt om zelf in te wonen, dat is echt te gek. En niet te vergeten, Barentsz-huizen zijn energieneutraal. Dat duurzame aspect is heel belangrijk voor ons. Ik vind het niet meer dan normaal dat je daarvoor kiest als je een huis laat bouwen.”

Samenspel

Als de keuze – na wat oriënteren – op Barentsz is gevallen, gaan Merel en Tijmen samen met Derk-jan aan de slag met het ontwerp. De schetsen die hij maakt hangen ze thuis aan de muur. Met de nodige aanpassingen erop gaan ze terug naar Barentsz. Steeds verder wordt het ontwerp gefinetuned tot het helemaal aan de wensen voldoet. Merel: “Het ontwerp is echt een samenspel geweest. Bij Barentsz kies je voor een concept, dus niet álles is mogelijk. Maar binnen dat concept kun je nog wel héél veel keuzes maken. Zo heeft ons huis een overstek en een minder steile dakhelling. Dat maakt ons huis iets minder strak dan de andere Barentsz-huizen. Ik heb ervaren dat ze bij Barentsz heel goed kijken naar wat jij belangrijk vindt. Daarin voelde ik me heel gedragen en ontzorgd. Zo kon ik me een beetje overgeven. Wat ik ook leuk vind, is dat je in het hele proces steeds met iemand anders nauw samenwerkt. Eerst was Derk-jan heel betrokken en nu zien we Bonne vaker. Ook Kenzo heeft heel veel gedaan in het ontwerp. Je krijgt iedere keer van iemand anders een frisse blik, iedereen heeft iets toe te voegen aan het geheel. Het wordt er steeds mooier van.”

Bizar en cool

In juli krijgen Merel en Tijmen de sleutel van hun eigen houten huis. Op dit moment kunnen ze er al doorheen lopen. “In vijf dagen stond er een heel huis. Dat was echt bizar én cool. En zelfs nu er nog niks af is, voelt het er al fijn. Dat kun je van geen enkel nieuwbouwhuis met betonnen muren zeggen.”

Wil je ook in je eigen houten huis wonen? Bij Barentsz kies je voor een 100% elektrisch en super energiezuinig huis van hout, dat op maat wordt gemaakt. Doe hier eens inspiratie op. Of maak direct een afspraak om je wensen te bespreken.

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!