Barentsz haalt de kennis letterlijk in huis: Hanneke is daar waar het gebeurt

Barentsz haalt de kennis letterlijk in huis: Hanneke is daar waar het gebeurt cover

Op weg naar de golfbaan in Purmerend reed Hanneke Diephuis steeds langs zo’n “mooi houten huis.” Het bleek een Barentszhuis. Nu mag ze er zes verkopen namens project Hout Hof Weesp. Niet vanuit haar makelaarskantoor in Amsterdam, niet in Weesp, maar bij Barentsz op kantoor.

En dat is bijzonder. Ze is met haar kantoor Sense Vastgoed letterlijk daar waar het gebeurt. Regelmatig in een bouwkeet op locatie en voor Barentsz op het kantoor in Hilversum. Hanneke voert hier de gesprekken met potentiële kopers: “Het type hout, de kozijnen. Bij Barentsz kan ik alle materialen laten zien. En heb ik meer informatie nodig? Dan is er meteen iemand om te helpen. Onze samenwerking is heel open en direct.”

Strategische kennis

Derk-Jan van Barentsz is blij met haar aanwezigheid, sturende rol en strategisch advies: “Ze heeft veel kennis in huis over de markt. Zo adviseerde zij bijvoorbeeld om de huizen niet voor 170 maar 220 vierkante meter te bouwen, omdat daar meer vraag naar is. Daarin konden we ons echt onderscheiden.” Hanneke: “We zijn gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen op maat. Daarbij spelen we in op de actuele behoefte van mensen, waardoor ontwikkelaars minder risico lopen. Ik kijk wat er in de omgeving wordt gebouwd, zoals ik ook heb gedaan bij Hout Hof Weesp. Daar viel mij op dat veel huizen drie-laags waren gebouwd met een zolder die je niet optimaal gebruikt. Van daaruit kan ik adviseren: ga voor een grotere woning met twee lagen en zonder zolder, zodat je meer leefruimte hebt. Iedereen die ik aan tafel krijg wil dat, spot on!”

Hanneke is zelf ontwikkelaar geweest, voordat ze 14 jaar geleden haar makelaarskantoor opende. “Ik wilde meer direct aan de klant verkopen. Nu zitten we al in een vroeg stadium aan tafel met de koper (en bouwer) met de vraag: ‘Wat koop je nu eigenlijk?’ We besteden veel aandacht aan goede beelden, zodat kopers weten wat ze kunnen verwachten. Bij Sense ontzorgen we hen daarnaast volledig. Zo hebben we bijvoorbeeld juridische kennis in huis, maar ook de nodige technische kennis en ontwerpervaring.”

Hout Hof Weesp

Ook het verkoopevenement voor Hout Hof Weesp was op locatie bij Barentsz. “Zo heb je meer verbinding met geïnteresseerden” volgens Hanneke. Tijdens dit event op 20 januari was de opkomst en interesse voor project Hout Hof Weesp hoog. Hoe dat zou komen? Hanneke: “De manier waarop Barentsz hout combineert met het interieur, die uitstraling vinden de mensen die ik spreek heel mooi. En ook de plek dicht bij de kern van Weesp speelt een rol. Locatie, huis, prijs, in die volgorde kiezen kopers meestal.” Hout Hof Weesp ontwikkelt Barentsz samen met Did Vastgoedontwikkeling. Op dit moment liggen voor vier van de zes huizen reserveringsovereenkomsten op tafel.

En wat vindt ze zelf van het concept, nu ze er niet alleen enkel meer langsrijdt op weg naar de golfbaan? “Wat mij erg aantrekt is de architectuur: het moderne gecombineerd met het zachte.”

Van een Barentsz-huis naar een Barentsz-thuis

We werken samen met nog meer inspirerende makelaars. Zo begrijpt Marquiette dat kopers bovenal een thuis zoeken. Wanneer is iets eigenlijk een thuis en hoe werk ze samen met ons? Lees ook haar verhaal

Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!