Wat kost een prefab houtskeletbouw?

Een complete nul-op-de-meter (NOM) prefab houtskeletbouw gezinswoning heb je al vanaf € 494.500,-incl btw. Je huis is dan compleet afgewerkt met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp.

Bij Barentsz kies je voor een duurzaam en eigenzinnig Scandinavisch huis dat modern en strak is en knus en gezellig tegelijk. Doordat wij zowel het ontwerp als de realisatie verzorgen, gaat het snel, heb je maar met één partij te maken en word je niet verrast met onverwachte kosten. Met de configurator ontwerp je jouw eigen Barentsz Ontdekkingshuis en krijg je een goed idee van de mogelijkheden.

Kosten per stap: van voorontwerp tot oplevering

Zoals gezegd, bij Barentsz houden we niet zo van onverwachte kosten. We maken graag inzichtelijk wat je per stap kunt verwachten:

Stap 1 – Het voorontwerp: passend bij jouw wensen en inclusief een begroting van de bouw- en investeringskosten – vanaf € 4.500 incl. BTW

Stap 2 – Het definitief ontwerp: wanneer het voorontwerp naar wens is en de bouw- en investeringskosten passen binnen het budget – vanaf € 14.500 incl. BTW

Stap 3 – Het technisch ontwerp: een complete set bouwtechnische tekeningen met omschrijvingen – vanaf € 14.500 incl. BTW

Stap 4 – De bouwbegeleiding: waarbij we je van A tot Z meenemen in het perfectioneren van jouw Barentsz-huis – vanaf € 14.500 incl. BTW

Stap 5 – De oplevering: inclusief een grote eindschoonmaak – geen kosten

Maandelijkse kosten van een houten woning

Woon je eenmaal in jouw unieke Barentsz Ontdekkingshuis, hoe zit dat dan met de maandelijkse kosten? Qua onderhoud zit je helemaal goed. Het hout waarmee wij werken is zo verduurzaamd dat het makkelijk een leven lang mee gaat. Het gebeitste hout heeft een onderhoudsinterval van zes à tien jaar om de kleurechtheid te waarborgen. De zelf vergrijzende variant is zelfs helemaal onderhoudsvrij.

Daarnaast bespaar je met een houten huis van Barentsz ook nog op je energiekosten. Want houtskeletbouw kenmerkt zich door het hoog isolerend vermogen dat zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat met als gevolg: een lage energierekening. Elk Barentsz-huis is een nul-op-de-meter woning, wat inhoud dat alle op jaarbasis benodigde energie door de zonnepanelen op het dak wordt geproduceerd. En als je nog een paar extra panelen installeert kun je zelfs je auto en je fiets opladen. Goed voor de planeet en de portemonnee dus, zo’n houten huis!

Korting op je hypotheek met een Barentsz Ontdekkingshuis

De klimaatopgave is er een voor ons allemaal. Zo ook – hoe kan het ook anders – voor de ‘groene’ Triodos Bank. Zij zetten een stevige stap in de duurzame richting met de lancering van de Biobased Hypotheek. Een primeur, waarbij hopelijk goed voorbeeld doet volgen. De bank beloont mensen extra als hun woning duurzaam is gebouwd. Hoe groener het label, hoe lager de rentetarieven. Nog interessanter wordt het met een biobased woning, zoals bijvoorbeeld een houtskeletbouw-huis van Barentsz. Je krijgt dan namelijk een extra rentekorting van 0,15%. Benieuwd hoe je in aanmerking komt? Lees dan onze blog Biobased bouwen is ook nog eens besparen op je hypotheek.

Casper Hellebrekers
Casper Hellebrekers

Marketing & new business development

LinkedIn
Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!