Een eigenzinnig huis van en voor de toekomst

Robuust ontwerp, tijdloos karakter

Een goed huis helpt je om te leven zoals jij dat wilt. Je kunt je Barentsz-huis dan ook helemaal naar je eigen smaak en (gezins)situatie samenstellen. Het slimme ontwerp en de houtskeletbouw zorgen voor grote ontwerpvrijheid.

De luxe van eenvoud en natuurlijke materialen

Wat maakt een Barentsz-huis nu zo uniek en karakteristiek? Volgens ons zit het toch vooral in de eenvoud van het ontwerp, het slimme gebruik van de ruimte(s) en het licht en natuurlijk de nieuwste energiebesparende technologie en kwalitatieve, herbruikbare materialen. Je Barentsz Ontdekkingshuis is dan ook echt een huis van én voor de toekomst.

Wat kost een vrijstaand huis bouwen?

Dit is van veel factoren en keuzes afhankelijk. Maar grofweg zeggen wij dat era al een complete nul op de meter gezinswoning van twee bouwlagen (180 m2 BVO), vanaf € 400.000,- incl. BTW mogelijk is. Dit is een compleet afgewerkt huis met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Alleen je keuken, badkamer en vloerafwerking moet je dan nog zelf verzorgen

Waar vind ik een goede architect voor houtskeletbouw?

Er zijn in Nederland verschillende architectenbureaus en aannemers gespecialiseerd in (prefab) houtskeletbouw. Bij Nieuw Nederland Architecten, de bedenkers van Barentsz, zijn wij al vanaf 2016 intensief bezig om samen met onze opdrachtgevers te komen tot unieke, duurzame en robuuste ontwerpen in houtbouw.

Hoe vind ik een bouwkavel?

Voordat je een mooi huis met vrij ontwerp kan (laten) bouwen heb je natuurlijk een stuk grond nodig waar je dit kan realiseren. Om dit te vinden is er helaas niet 1 adres waar je terecht kan maar wel zijn er verschillende sites waar je eens op kan kijken:

www.nieuwbouw-woningen.nl
www.gronddatabank.nl
www.eigenbouwkavel.nl
www.bouwkavels.nl
www.nieuwbouw-nederland.nl

Ook is het goed om je lokale makelaar in de gaten te houden, evenals Funda. Verder zijn wij van Barentsz regelmatig met eigen ontwikkelingen bezig. Als je op zoek bent naar een kavel om op te bouwen, laat het ons dan weten.

Hoe koop ik een kavel om een huis te bouwen?

Om over te gaan tot de aankoop van een kavel raden wij je aan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze kan je wijzen op de (on)mogelijkheden van het kavel en wat er allemaal bij komt kijken op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Wij helpen je natuurlijk graag met het in kaart brengen van de bouwmogelijkheden. Wij hebben ruime ervaring met bestemmingsplannen en kunnen goed inzichtelijk maken wat je mag bouwen op een kavel.

Wat is CLT?

De term CLT staat voor Cross Laminated Timber, in gewoon Nederlands hebben we het dan over kruislaaghout of kruislings gelaagd hout. Oftewel drie of meer verlijmde lamellen van hout. Deze manier van houtbouw is bijvoorbeeld geschikt voor grote overspanningen. Een ander voordeel is dat er minder afwerking nodig kan zijn. Bouwen met CLT wordt ook wel massief houtbouw genoemd in tegenstelling tot houtskeletbouw, wat bestaat uit een open constructie van houten stijlen en regels waar tussen isolatiemateriaal kan worden aangebracht.

Laat je inspireren door Barentsz-huizen