Timber Chimney House

Het ontwerp van dit vrijstaande Barentsz huis in Baarn werd voor een groot deel bepaald door de grootte en de ligging van de bouwkavel. Naast het hoofdvolume mocht er nog zo’n 80 m2 als bijgebouw gebouwd worden. Daarin zijn de keuken, bijkeuken en entree ondergebracht. De twee bouwvolumes vormen door het materiaalgebruik en het dak een eenheid. De zonnepanelen zijn op harmonische wijze  geïntegreerd in het stalen dak. Grote dakoverstekken geven het huis een besloten karakter. De houten schoorstenen vormen een verlengstuk van de gevelbekleding. Het is een stoer en zeer energiezuinig huis, goed geïsoleerd met voldoende zonnepanelen en een warmtepomp.

Citaat bewoners: “We wonen hier nu ruim een jaar, op een steenworp afstand van ons vorige huis. Maar het lijkt alsof we in het buitenland wonen. In een buitenhuis – met de beleving van een permanente vakantie. Elke dag weer.”

Fotografie Studio De Nooyer

vrijstaand prefab houtskeletbouw Barentsz huis
Ontdek de mogelijkheden en realiseer je Barentsz Ontdekkingshuis!